“Putovanja vas prvo ostave bez reči, a onda vas pretvore u pripovedača” – Ibn Batuta

Zaljubiti se u putovanja znači zaljubiti se u život!
Svako putovanje nas menja, često nismo ni svesni koliko. Putovanja hrane našu dušu i omogućavaju joj da raste, bude dublja, bolja i vrednija. Volim da čitam putopise, volim da slušam doživljaje sa putovanja drugih ljudi, volim da maštam i najbitnije volim da putujem! Ukoliko ste se pronapli u bar jednom od gore navedenih stvari ovaj blog je pravo mesto za Vas. Krenimo iskreno i bez trikova najboljih agencija za digitalni marketing, uplovimo u nove avanture zajedno, istražujmno ovaj svet bez granica!

Putovati znači živeti

3, 2, 1… pa da počnemo!

Znam da sam još kao dete jedva čekala bilo koje putovanje, makar ono bilo i do obližnjeg gradića koji sam posećivala gotovo svake nedelje međutim to me nije sprečavalo da uvek budem uzbuđena kao da ga posećujem prvi put. Sećam se da se dešavalo i da veče pre toga razmišljam gde ću sve ići, šta sve videti… Sećam se i reči kojim me je baka stalno zadirkivala: “Prava si skitara! Oduzmite joj sve lutke – neće ni primetiti samo je pustite da negde ide i sve ostalo je manje važno”. Nije ni bila svesna koliko je bila u pravu!

20 godina kasnije, mnogo novih putovanja, upoznavanja novih ljudi, kultura, načina života i par pari iznošenih starki kasnije – mogu reći da je mala skitara samo porasla ali u duši ostala sanjar i “lutalica”. Bez razmišljanja mogu staviti novce u najboljoj kladionici na to da ću takva biti zauvek, prosto to sam ja!

Hm, sldeća destinacija je?

Sećam se tačno momenta kada sam pročitala gore citirane reči Ibn Batuta ,jednog od prvih ali i najvećih zaljubljenika putovanja. Bilo je to pre 2 godine, moje prvo putovanje u predivni Maroko, tačnije bila sam u Tangieru, gradu gde je Ibn rođen. Sećam se vrućine, marame preko glave koja me gušila, graški znoja koje su oblivale, rentiranog automobila u nekoj od njihovih najboljih rent a car agencija koji se gasio na svakih 10km… Međutim momenat kada sam ugledala natpis iznad vrata rodne kuće Ibn Batuta učinio je da zaboravim na sve, zakucao me je pravo u centar i sve od tog momenta bilo je drugačije. Znate ako kažu da momenti samoosvešćenja dolaze iznenadno – verujte mi da je to tačno!

Putovala sam dosta, svako putovanje donelo mi je sa sobom nešto drugačije i jedinstveno, svako me je ostavilo bez reči! Sada mislim da je vreme, a imam i tu potrebu, da te reči vratim i podelim sa svetom. Vreme je da postanem pripovedač!

Biće ovo blog o putovanju, iskren, bez filovanja, pisaću o putovanjima na kojima sam bila, planiraćemo nova i putovati zajedno. Zato 3, 2, 1… pa da počnemo!